Zwermen als nieuwe werkwijze

Herkent u het? in het ene team of op die ene afdeling hebben ze het druk, op andere zitten ze te wachten. Om samen te kunnen werken worden organisaties ontworpen en krijgt iedereen een plek. De term bureaucratie kent u vast wel, en die wordt meestal niet heel positief gebruikt. Om het werk door organisaties te krijgen worden flow charts gemaakt, maar zeg eens eerlijk, wie houdt zich daar eigenlijk aan, en hoe actueel zijn ze eigenlijk?

Werk is toe aan een nieuwe manier van organiseren. De medewerkers volgen het werk, zodat u veel flexibeler bent in capaciteit, de medewerkers meer afwisselend werk hebben en er een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel is voor het klaren van de klus. Wij hanteren hiervoor de term zwermen, waar het werk is, zijn ook de medewerkers, en dat zal iedere keer ergens anders zijn. We spreken van een zwerm in plaats  van een organisatie. Hiermee kan de efficiency van uw bedrijf verdrievoudigen.

Een zwerm heeft geen vaste vorm en volgt het werk. Hoe de zwerm beweegt is een afgeleide van het werk dat nu gedaan moet worden. Om het zwermen mogelijk te maken moet er structuur gebracht worden in het werk en moet steeds duidelijk zijn welk werk nu gedaan moet worden. We spreken van een swarm-werkwijze. De structuur van alle mogelijke werk is gebaseerd op de evolutietheorie van Darwin en de systeemkunde.

Bestaande IT-systemen ondersteunen activiteiten zoals deze zich in organisatorisch verband laten clusteren. De swarm-werkwijze clustert naar processen, activiteiten en gedrag, en wel zo dat steeds een algoritme van activiteiten op maat van de omstandigheden kan worden geassembleerd, om vervolgens te worden uitgevoerd.

Daartoe hebben we een eenvoudig softwarepakket ontwikkeld, waarin de werkwijze wordt ondersteund. Dit pakket hebben we Fit2swarm genoemd. In Fit2swarm pakken medewerkers het werk dat nu gedaan moet worden, voor zover zij daartoe eerder overeenstemming hebben bereikt.

Fit2swarm typeert zich als een schil die op basis van een overkoepelende structuur in alle werk gekoppeld kan worden aan bedrijfssystemen die u in uw bedrijf heeft, of wilt hebben om de activiteiten te ondersteunen. Hiermee is het voor ieder bedrijf mogelijk over de schakelen op de swarm-werkwijze zonder grote investeringen in software.

Ambassador workshop

Tijdens de Ambassador workshop krijg je de kans uitgebreid en zonder “sales-franje”met fit2swarm kennis te maken. Waarom? Als NextSales Ambassador gebruik je je ervaring, kennis en netwerk om onze klanten te ondersteunen bij de op- en uitbouw van hun business. Tenminste…. Als je vindt dat de propositie van de klant past bij jouw interesses.

De Ambassador workshop fit2swarm vindt plaats op 2 November 2017, 13:00 – 16:00 te Schipluiden.

Neem contact met ons op.

Deel dit bericht op: