Zie duurzaamheid en de SDGs van de Verenigde Naties als een kans

Hoewel veel bedrijven graag mee willen werken aan de realisatie van duurzaamheid en de SDGs, loopt het in de praktijk vaak stuk op de veronderstelde kosten.

Onze NextinVision aanpak helpt u voorbij die veronderstelling te zien en de kansen die duurzaamheid en SDGs meebrengen voor u te identificeren en te realiseren.

Op basis van onze NextinVision aanpak helpen wij bedrijven met het opzetten van hun Sales strategie, het bedenken van nieuwe business modellen en het omzetten van uitdagingen op het gebied van duurzaamheid in kansen. Wij treden op als:

  • procesbegeleider
  • informatiealchemist
  • inspirator
  • SDG-navigator

Hoe we dat doen leest u hieronder:

Duurzaamheid, het zuinig zijn op onze aarde en al het leven op aarde

SDG opportunity quick scan

We beginnen met een SDG opportunity quick scan. Het doel hiervan is te bepalen welke mogelijkheden er in de 17 SDGs voor u en uw bedrijf zitten.

De geïdentificeerde SDG-opportunity projecten vormen een backlog die kan worden geprioriteerd op basis van verschillende criteria (haalbaarheid, bijdrage aan SDGs, benodigde investering, imago, etcetera).

SDG opportunity validatie

In deze fase worden geselecteerde SDG-opportunities onder onze begeleiding verder geverifieerd en gekwantificeerd. Gedurende 1 dag worden opportunities die naar verwachting een potentie van meer dan € 1 miljoen hebben verder uitgewerkt. Aandacht wordt besteed aan zaken als terugverdientijd en lange termijn waarde, de benodigde start investering, realisatie traject en relevante regelgeving.

duurzaamheid en SDGs als kans

Projectbrief

In deze fase coachen wij de vastlegging van de interne en externe doelstellingen van het project en de wijze waarop we het doel willen bereiken. Heldere communicatie intern en extern is hierbij zeer belangrijk.

Coaching tijdens de realisatie

Ondersteuning tijdens de realisatie van de SDG-opportunity. Voortduren nieuwe SDG-opportunities blijven identificeren en kwalificeren. Het (leer)proces op alle lagen aan elkaar verbinden.

NextSales Ambassador Network

Gedurende alle fase schakelen wij ons NextSales Ambassador Network op. Deze denktank bestaat uit meer dan 175 personen met een achtergrond in senior management uit bedrijfsleven en overheid.

Hoewel wij u bij alle stappen van het proces kunnen ondersteunen, gaan wij er in het NextinVision proces vanuit dat wij u in staat moeten stellen zo veel mogelijk zelf te doen.

Laat ons u overtuigen en zie duurzaamheid en SDGs als kans voor een betere wereld en betere bedrijfsresultaten!

Nieuwsgierig welke kansen de SDGs uw bedrijf bieden?

Lees hoe wij de SDGs ondersteunen