Kick-Start uw vestiging

Start een vestiging in de Europese Unie

Uw bedrijf wil groeien en ziet kansen in Europa. Start uw vestiging in Europa. Misschien hebt u al een vestiging in een Europees land, misschien niet. Zeker als u bedrijf nog geen ervaring heeft met zaken doen in Europa kan NextSales uw bedrijf een kickstart geven. Hoewel op het eerste gezicht de Europese Unie, net als de Verenigde Staten, één grote markt lijkt zijn er nogal wat verschillen. De Europese Unie bestaat uit 28 landen die allemaal hun eigen taal/talen en eigen cultuur hebben en toch een markt van 15,3 biljoen euro vertegenwoordigen. Het grootste cultuurverschil bij het doen van zaken is misschien wel dat Europeanen meer waarde aan de bestaande vertrouwensrelatie hechten waar in andere culturen meer waarde aan de deal en het daarmee samenhangende contract wordt gehecht.

NextSales helpt bedrijven bij het starten op de Europese markt en heeft daarvoor een stappenplan dat u helpt bij het zetten van de juiste verwachtingen en de daarmee samenhangende investeringen. Voorbeelden van klanten die wij hebben geholpen bij hun introductie op de Europese markt zijn: IndorseSign, PulseLinks en UY-Systems. 

Markt Scan


De eerste stap waarbij we u graag begeleiden is een Markt Scan. Als u overweegt om een nieuwe markt op te gaan, is een goede voorbereiding cruciaal. Wij begrijpen de marktmechanismen, manier van werken en de inzet die een marktintroductie vraagt. Hierdoor kunnen wij u helpen te beoordelen of uw plannen realiseerbaar zijn. Bovendien kunnen wij u adviseren waar en hoe te beginnen.

Website


Ook klanten in de Business-2-Business markt oriënteren zich tegenwoordig eerst online voordat contact met potentiele leveranciers wordt gelegd. Het hebben van een website is een logische eerste vereiste. Gebruik van de lokale taal en gewoonten zijn daarbij minstens net zo belangrijk als het hebben van voldoende relevante inhoud en het optimaliseren van zoekwoorden (SEO). NextSales kan u helpen bij het ontwerpen, inrichten en bouwen van uw website.

Starten van een Europese vestiging

NextSales kan u begeleiden bij het opzetten van uw Europese vestiging of, als u liever schaalbaar start, samen met u een vestiging starten. 

Als onderdeel van de begeleiding kunnen we u helpen bij het oprichten van uw juridische entiteit, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het zoeken naar kantoorruimte en benodigd personeel.

Als u schaalbaar wil starten kunnen wij uw handelsnaam registreren en geven wij u het gebruik van onze kantoorruimte als onderdeel van een Sales Outsourcing. Natuurlijk komen we overeen dat uw handelsnaam bij beëindiging van de overeenkomst weer aan u wordt overgedragen.

Sales Outsourcing

De kern van onze aanpak is het kennen van de behoefte van uw doelgroep en de kennis van uw product of dienst. Wij zijn van mening dat er geen “one size fits all ‘aanpak bestaat. Een bestaand product in een nieuwe markt kan een andere aanpak nodig hebben. Net zoals een nieuw product in uw huidige markt om een andere strategie kan vragen. Binnen een Sales Outsourcing doet NextSales alle gerelateerde Sales activiteiten. Van het genereren van leads tot en met contractbesprekingen, zoeken we indien gewenst naar partners en managen wij u lokale operatie.

Leadgeneratie

Het genereren van leads is onze kernactiviteit. Direct toegang krijgen tot potentiële klanten is vaak een uitdaging. Wij kunnen dat voor u realiseren. Betrokkenheid van een “bekende” bij een potentiële klant is een krachtig Sales-instrument: Bij het informeren van die klant over uw product of dienst, kan zo’n relatie een belangrijke rol spelen. Zeker bij de verkoop van diensten is het verkrijgen van vertrouwen cruciaal en gaan we in het grootste deel van Europa niet over 1 nacht ijs.

Mede dankzij de inzet van ons NextSales Ambassador Network (met meer dan 175 Ambassadors) kunnen wij uw doelgroep direct benaderen.

Andere diensten die u verder kunnen helpen