Informatiebronnen

Op deze pagina's vindt u relevante informatie over de Europese markt. Daarnaast geven we een overzicht van beschikbare downloads op deze site.

De informatie op deze pagina's wordt verzorgd door NextSales, het NextSales Ambassador Network en andere informatiebronnen.

De informatie op deze pagina's wordt voortdurend up-to-date gehouden en aangevuld met informatie over andere Europese landen en industrieën.

Meer informatiebronnen: where 2 NXT, logo van de maandelijkse NextSales nieuws e-mail

Business impact of COVID-19

COVID-19 heeft niet alleen een ongekend grote impact op de gezondheid en het leven van iedereen. Ook economisch gezien zijn het turbulente tijden en zijn de prognoses die een aantal maanden geleden nog betrouwbaar bleken, dat nu niet meer.

Wij zullen deze pagina's actueel houden op basis van de meest recente informatie.

Business impact of COVID-19 in België

België: Bedrijven in de digitale en telecomsector behalen momenteel nog zo'n 66% van de omzet in vergelijking met een jaar geleden. Meer dan de helft van de bedrijven kan niet inschatten hoe groot het omzetverlies voor de rest van 2020 zal zijn.

50% van de technologie bedrijven blijft nieuw personeel werven en 94% is niet van plan ontslagen door te voeren.

Bron: Computable

Business impact of COVID-19 in Nederland

Nederland: Momenteel is nog niet veel te merken van de effecten op de zakelijke dienstverlening. Het vele thuiswerken vergroot de vraag naar datacenter capaciteit en thuiswerk-oplossingen.

De grootste daling is terug te vinden bij bedrijven die flexibel mens-capaciteit inzetten. Klanten uit sectoren die sterk geraakt worden door de COVID-19 maatregelen, zoals de industrie, huren minder capaciteit in en zetten projecten stil. In de ICT-sector blijft de impact momenteel beperkt tot vertragingen en het uitblijven van leveringen.

Bron: ING

Marktinformatie

De Europese Unie is een van de grootste economieën in de wereld. Net zoals de andere grote economieën heeft ook de Europese Unie haar eigen specifieke kenmerken. Zeker voor bedrijven in het Business-2-Business segment is het goed om van die kenmerken op de hoogte te zijn.

Als specialist op het gebied van Sales & Marketing leert NextSales haar klanten succesvol te zijn op de Europese markt door in te spelen op die verschillen.

Recent hebben wij de resultaten van ons onderzoek in de Nederlandse markt gepubliceerd.

Momenteel zijn wij bezig met een onderzoek in de Belgische markt. De resultaten daarvan zijn we momenteel aan het publiceren.

Korte presentatie over zaken doen in de Nederlandse markt

Op korte termijn zullen we daar ook de andere Europese landen aan toevoegen.

Nieuws e-mail

Als uw op de hoogte wil worden gehouden van nieuwe informatie kunt u zich aanmelden voor onze maandelijkse nieuws e-mail.

Downloads en woordenlijst

Op deze pagina's vindt u een overzicht van de op deze site beschikbare downloads en de groeiende verklarende woordenlijst.