Klantreis

De klantreis ziet er tegenwoordig anders uit dan een paar jaar geleden. Steeds meer (potentiële) klanten oriënteren zich uitgebreid op het internet voordat ze tot een aankoop overgaan. In de Business-2-Consumer (B2C) markt verloop vaak het gehele proces via het internet. In de Business-2-Business (B2B) markt wordt (indien nodig) pas contact gezocht met de leverancier als een groot deel van de voorselectie al heeft plaatsgevonden.

Dit betekent dat zowel het digitale deel van de klantreis als het laatste stuk (samen met de Sales of Acountmanager) goed op elkaar moeten aansluiten. Bij het begin van de verkoopcontacten heeft de klant namelijk al een beeld van uw bedrijf en propositie gevormd. En die mening is dan niet zo eenvoudig meer te wijzigen.

De Marketing diensten van NextSales sluiten aan op de klantreis beleving: of het nu gaat om het in kaart brengen van u doelgroep (Markt Scan), het bouwen en optimaliseren van de website, de inrichting van Social Media kanalen of de keuze en inrichting van een CRM-systeem: