B2B events organiseren

Een aantal deelnemers van het event

Uw bedrijf wil in contact komen met nieuwe klanten en de relatie met bestaande klanten onderhouden. Daarom neemt u deel aan B2B events als beurzen, ronde tafel sessies, demonstraties en workshops. Bij het organiseren van B2B events komt veel kijken. Voor veel bedrijven een reden om deel te nemen aan beurzen en congressen die worden georganiseerd door een externe partij. Helaas is bij dit soort events ook de concurrentie aanwezig terwijl u liever alleen uw bedrijf in de spotlights ziet staan.

Wij doen dat anders! NextSales helpt bedrijven al jaren met het van A tot Z organiseren van kleinschalige B2B events met uw bedrijf in het middelpunt. Of het nu gaat om een ronde tafel, workshop of demonstratie. NextSales gelooft in een “intieme & interactieve” aanpak. Dit geeft de bezoekers meer toegevoegde waarde en een betere beleving van uw event.

Dus geen "verkooppraatjes", maar inhoudelijke kennis over uw bedrijf, uw propositie en toegevoegde waarde die uw bedrijf kan bieden.

Onze aanpak

Wij ondersteunen u bij het gehele proces. Op basis van uw doelstellingen kunnen wij u helpen bij het kiezen van een "pakkend" thema voor het event, het zoeken en vastleggen van sprekers, dagvoorzitter, enzovoorts. Bij het uitnodigen van de deelnemers betrekken wij:

  • Bestaande netwerk relaties vanuit het NextSales Ambassador Network
  • Website, bij voorkeur een landingspage op uw site of als alternatief op één van onze sites
  • Social Media als: LinkedIn, Facebook, Twitter etc.
  • Bellen & Mailen, in aanloop naar het event leggen we persoonlijk contact met (potentiële) deelnemers

Lees de brochure

Wij garanderen een minimum aantal deelnemers

Wij garanderen een minimaal aantal van 15 deelnemers per event. Door in aanloop naar het event regelmatig contact met de deelnemers te houden, wordt het aantal afhakers tot een minimum beperkt. Daarnaast krijgen we zo inzicht in wat hen bezighoudt, zodat u daar tijdens het event op in kunt spelen.

Ondersteuning tijdens het event

Wij zorgen dat er foto’s worden gemaakt die gedurende het event en daarna op Social Media kunnen worden gebruikt om een impressie te geven. Wij vormen de schakel tussen u, de deelnemers, sprekers en de mensen van de gekozen locatie om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Opvolging van het event

Wij bedanken de deelnemers per mail en maken de documentatie beschikbaar. We leggen contact met de deelnemers om het event te evalueren. Natuurlijk doen we dit in onderling overleg met u en uit naam van uw bedrijf.

Na het event kunnen wij u ook helpen met het opvolgen van de leads/opportunities met behulp van onze Sales Outsourcing activiteiten.

B2B events organiseren: Ronde tafel USU

Uw eigen B2B event organiseren?

Voorbeelden van B2B events die wij hebben georganiseerd

Ronde tafel

Grote evenementen zoals beurzen en congressen worden vaak als te massaal ervaren. Daarnaast is het de grootste stand met de meeste "gimmicks" die de meeste aandacht trekt. Bovendien lopen er ook veel studenten rond: niet uw doelgroep. Het CxO-level geeft aan dat ze liever een inhoudelijk gesprek voeren in plaats van een commercieel verhaal aan te moeten horen. Een B2B event als een ronde tafel sessie is uitermate geschikt om een kleinere groep vanuit dezelfde vakinteresse over een bepaald overwerp in gesprek te laten gaan.

Ter voorbereiding van de sessie wordt de juiste locatie inclusief catering geregeld en op de dag zelf wordt alles in goede banen geleid. Of het nu om 10, 20 of meer deelnemers gaat, NextSales zorgt ervoor dat de juiste mensen om tafel komen en houdt intensief contact met de deelnemers voorafgaand aan de sessie. Na de sessie verzorgt NextSales de opvolging en uiteraard de rapportage over de sessie.

Recent heeft NextSales voor USU en Innovaway een tweetal ronde tafel sessies georganiseerd. De ronde tafel van Innovaway vond plaats in de residentie van de Italiaanse Ambassadeur in Den Haag. In aansluiting op het succes van de eerste sessies hebben wij in het najaar van 2019 voor Innovaway opnieuw een aantal ronde tafel sessies georganiseerd!

Deelnemers aan een ronde tafel bijeenkomst over de toepassing van standaard IT bij Allen & Overy

Beurzen en demonstraties

Stand van PhenomWorld op een beurs waar NextSales demonstraties heeft verzorgd

Het is belangrijk potentiële klanten te laten zien hoe je product of dienst werkt, want: zien is geloven. Nextsales verzorgt demonstraties voor groepen tot ongeveer 20 geïnteresseerden, indien nodig met technische ondersteuning vanuit de klant. Daarbij houden we rekening met het publiek: Een CFO kijkt naar kosten – baten van een product of dienst terwijl een gebruiker wil weten hoe makkelijk iets werkt. Iedere doelgroep vereist dus een andere aanpak en demonstratie.

Een tafelmodel elektronen microscoop in de markt zetten bij bestaande en nieuwe klanten vraagt om meerdere activiteiten zodat je doelgroep met het nieuwe product kennis kan maken. Naast het aanwezig zijn op beurzen heeft FEI/Phenom ervoor gekozen demo-dagen te organiseren op het eigen kantoor of op locatie bij potentiële klanten zoals het Boerhaave Museum in Leiden. Laboratorium Managers, R&D Managers en Quality Control Managers hebben ieder hun eigen expertises waar tijdens de demo op moet worden ingespeeld en daarom zijn er verschillende demo-dagen geweest om de toepassingsmogelijkheden aan te tonen.

Speeddate Sessies

Bedrijven willen graag om tafel met potentiële klanten op het moment dat die in de markt zijn om wat te gaan kopen. Om het juiste moment bij de klant te vinden, gaan er vaak heel wat afspraken aan vooraf. Koffie afspraken? Dat is toch voor beide partijen zonde van de tijd?!

Een B2B event organiseren in de vorm van 1 op 1 gesprekken & speeddate sessies waarbij onze klanten op 1 of meerdere dagen met een aantal potentiële klanten om tafel gaan. Dat is de vraag die aan NextSales werd gesteld. De doelstellingen zoals aantal en kwaliteit van de gesprekken (bijvoorbeeld: ik wil alleen maar om tafel met iemand die binnen nu en 6 maanden wat van plan is te gaan kopen) zijn vooraf met de opdrachtgever afgestemd.

In het kader van ontwikkelingssamenwerking tussen IT bedrijven uit Bangladesh en potentiële afnemers in Nederland heeft NextSales een aantal speeddate sessies georganiseerd in De Kuip in Rotterdam.

Kennismaking met ICT bedrijven uit Bangladesh

Deelnemers aan Speeddate Sessies met IT bedrijven uit Bangladesh in

Doel van het tweedaagse event was om 12 IT bedrijven uit Bangladesh met potentiële klanten te laten spreken. De ochtend sessies op dinsdag en donderdag waren opgedeeld in blokken van 45 minuten gevolgd door 15 minuten uitloop/pauze en lunch. De Bangladeshi’s hebben hierdoor in 8 uur tijd gemiddeld 6 potentiële klanten gesproken. De Nederlandse bedrijven hadden de mogelijkheid op 1 van beide dagen om met 3 tot 4 potentiële leveranciers kennis te maken waarna een weloverwogen keuze kon worden gemaakt.

Een aantal bedrijven heeft afspraken gemaakt Bangladesh te bezoeken voor een verdere kennismaking. Daarnaast hebben een aantal Bangladeshi’s het vertrouwen in NextSales gesteld om te helpen verdere sales trajecten in Nederland vorm te geven.

Wij willen u ook graag helpen uw B2B events te organiseren!