Een aantal deelnemers van het event

Of het nu gaat om een ronde tafel sessie, demonstratie, workshop, of beurs bij het organiseren van B2B events komt veel kijken. Bovendien slokt het behoorlijk wat tijd op van medewerkers. Daarom nemen bedrijven vaak een externe partij in de arm om alles te regelen.

Het doel van een evenement is vaak tweeledig: in contact komen met nieuwe klanten en de relatie met bestaande klanten te onderhouden. De afgelopen jaren heeft NextSales veel grote en kleine evenementen voor haar klanten georganiseerd. Wij nemen uw een hoop werk en zorgen uit handen:

  • De juiste mensen zijn op het evenement aanwezig
  • Kosten zijn voorspelbaar
  • Opvolging van de gelegde contacten
  • Rendement van het b2b event wordt duidelijk

Nieuwsgierig wat NextSales voor uw b2b event kan betekenen?

Ronde tafel

Grote evenementen zoals beurzen en congressen worden vaak als te massaal ervaren. Daarnaast is het de grootste stand met de meeste "gimmicks" die de meeste aandacht trekt. Bovendien lopen er ook veel studenten rond: niet uw doelgroep. Het CxO-level geeft aan dat ze liever een inhoudelijk gesprek voeren in plaats van een commercieel verhaal aan te moeten horen. Een b2b event als een ronde tafel sessie is uitermate geschikt om een kleinere groep vanuit dezelfde vakinteresse over een bepaald overwerp in gesprek te laten gaan.

Ter voorbereiding van de sessie wordt de juiste locatie, en catering geregeld en op de dag zelf wordt alles in goede banen geleid. Of het nu om 10, 20 of meer deelnemers gaat, NextSales zorgt ervoor dat de juiste mensen om tafel komen en houdt intensief contact met de deelnemers voorafgaand aan de sessie. Na de sessie verzorgt NextSales de opvolging en uiteraard de rapportage over de sessie.

Recent heeft NextSales voor USU en Innovaway een tweetal ronde tafel sessies georganiseerd in de residentie van de Italiaanse Ambassadeur in Den Haag. In aansluiting op het succes hiervan hebben wij in het najaar van 2019 weer een aantal ronde tafel sessies voor Innovaway georganiseerd!

Deelnemers aan een ronde tafel bijeenkomst over de toepassing van standaard IT bij Allen & Overy

Stand van PhenomWorld op een beurs waar NextSales demonstraties heeft verzorgd

Beurzen en demonstraties

Het is belangrijk potentiële klanten te laten zien hoe je product of dienst werkt, want: zien is geloven. Nextsales verzorgt demonstraties voor groepen tot ongeveer 20 geïnteresseerden, indien nodig met technische ondersteuning vanuit de klant. Daarbij houden we rekening met het publiek: Een CFO kijkt naar kosten – baten van een product of dienst terwijl een gebruiker wil weten hoe makkelijk iets werkt. Iedere doelgroep vereist dus een andere aanpak en demonstratie.

Een tafelmodel elektronen microscoop in de markt zetten bij bestaande en nieuwe klanten vraagt om meerdere activiteiten zodat je doelgroep met het nieuwe product kennis kan maken. Naast het aanwezig zijn op beurzen heeft FEI/Phenom ervoor gekozen demo-dagen te organiseren op het eigen kantoor of op locatie bij potentiële klanten zoals het Boerhaave Museum in Leiden. Laboratorium Managers, R&D Managers en Quality Control Managers hebben ieder hun eigen expertises waar tijdens de demo op moet worden ingespeeld en daarom zijn er verschillende demo-dagen geweest om de toepassingsmogelijkheden aan te tonen.

Speeddate Sessies

Bedrijven willen graag om tafel met potentiële klanten op het moment dat die in de markt zijn om wat te gaan kopen. Om het juiste moment bij de klant te vinden, gaan er vaak heel wat afspraken aan vooraf. Koffie afspraken? Dat is toch voor beide partijen zonde van de tijd?!

Een b2b event organiseren in de vorm van 1 op 1 gesprekken & speeddate sessies waarbij onze klanten op 1 of meerdere dagen met een aantal potentiële klanten om tafel gaan. Dat is de vraag die aan NextSales werd gesteld. De doelstellingen zoals aantal en kwaliteit van de gesprekken (bijvoorbeeld: ik wil alleen maar om tafel met iemand die binnen nu en 6 maanden wat van plan is te gaan kopen) zijn vooraf met de opdrachtgever afgestemd.

In het kader van ontwikkelingssamenwerking tussen IT bedrijven uit Bangladesh en potentiële afnemers in Nederland heeft NextSales een aantal speeddate sessies georganiseerd in De Kuip in Rotterdam.

Kennismaking met ICT bedrijven uit Bangladesh

Deelnemers aan Speeddate Sessies met IT bedrijven uit Bangladesh in

In het kader van ontwikkelingssamenwerking tussen IT bedrijven uit Bangladesh en potentiële afnemers in Nederland heeft NextSales een aantal speeddate sessies georganiseerd in De Kuip in Rotterdam.

Doel van het tweedaagse event was om 12 IT bedrijven uit Bangladesh met potentiële klanten te laten spreken. De ochtend sessies op dinsdag en donderdag waren opgedeeld in blokken van 45 minuten gevolgd door 15 minuten uitloop/pauze en lunch. De Bangladeshi’s hebben hierdoor in 8 uur tijd gemiddeld 6 potentiële klanten gesproken. De Nederlandse bedrijven hadden de mogelijkheid op 1 van beide dagen om met 3 tot 4 potentiële leveranciers kennis te maken waarna een weloverwogen keuze kon worden gemaakt.

Een aantal bedrijven heeft afspraken gemaakt Bangladesh te bezoeken voor een verdere kennismaking. Daarnaast hebben een aantal Bangladeshi’s het vertrouwen in NextSales gesteld om te helpen verdere sales trajecten in Nederland vorm te geven.