Beurzen en Events

B2B EVENTS 

Of het nu gaat om een ronde tafel sessie, demonstratie, workshop, of beurs bij het organiseren van B2B events komt veel kijken. Bovendien slokt het behoorlijk wat tijd op van medewerkers. Daarom nemen bedrijven vaak een externe partij in de arm om alles te regelen.

Het doel van een evenement is vaak tweeledig: in contact komen met nieuwe klanten en de relatie met bestaande klanten te onderhouden. De afgelopen jaren heeft NextSales veel ervaring opgedaan en wat opvalt is dat er veel evenementen worden georganiseerd.

  • Maar hoe krijg je de juiste mensen op het evenement?
  • Wat kost het?
  • Hoe wordt de opvolging van de gelegde contacten geborgd?
  • Wat levert het op?

De wereld van Sales & Marketing is de laatste jaren flink aan veranderingen onderhevig. Door de komst van Social Media hebben we weliswaar meer mogelijke kanalen om onze (potentiële) klanten te bereiken, maar hierdoor is bijvoorbeeld het versturen van e-mailings (bulk mail) al aan banden gelegd. Cold calling is al langer passé. Met de komst van de GDPR is er op Sales en Marketing vlak veel veranderd. Bedrijven moeten hiermee om leren gaan om in staat te blijven nieuwe klanten te vinden en bestaande klanten te behouden.

RONDE TAFEL

Grote evenementen zoals beurzen en congressen worden vaak ervaren als te massaal waarbij de grootste stand de meeste aandacht trekt. Vaak lopen er ook veel studenten rond: niet uw doelgroep. Het CxO-level geeft aan dat ze liever een inhoudelijk (technisch) gesprek voeren in plaats van een commercieel verhaal aan te moeten horen. Een ronde tafel sessie is uitermate geschikt om een (kleine) groep gelijkgestemden over een bepaald overwerp in gesprek te laten gaan, onder leiding van een gesprekleider.

Ter voorbereiding van de sessie wordt de juiste locatie, en catering geregeld en op de dag zelf wordt alles in goede banen geleid. Of het nu om 10, 20 of meer deelnemers gaat, NextSales zorgt ervoor dat de juiste mensen om tafel komen en houdt intensief contact met de deelnemers voorafgaand aan de sessie. Na de sessie verzorgt NextSales de opvolging en uiteraard de rapportage over de sessie.

Ronde tafel bij Allen & Overy

Beurzen en Demonstraties

Het is belangrijk potentiële klanten te laten zien hoe je product of dienst werkt want: zien is geloven. Nextsales verzorgt demonstraties voor groepen tot ongeveer 20 geïnteresseerden, indien nodig met technische ondersteuning vanuit de klant. Daarbij houden we rekening met het publiek: Een CFO kijkt naar kosten – baten van een product of dienst terwijl een gebruiker wil weten hoe makkelijk iets werkt. Iedere doelgroep vereist dus een andere aanpak en demonstratie.

Een tafelmodel elektronen microscoop in de markt zetten bij bestaande en nieuwe klanten vraagt om meerdere activiteiten zodat je doelgroep met het nieuwe product kennis kan maken. Naast het aanwezig zijn op beurzen heeft FEI/Phenom ervoor gekozen demo-dagen te organiseren op het eigen kantoor of op locatie bij potentiële klanten zoals het Boerhaave Museum in Leiden.

Laboratorium Managers, R&D Managers en Quality Control Managers hebben ieder hun eigen expertises waar tijdens de demo op moet worden ingespeeld en daarom zijn er verschillende demo-dagen geweest om de toepassingsmogelijkheden aan te tonen.

Boven en rechts:
Demonstratie FEI Company* (www.fei.com) & Phenom-World* (www.phenom-world.com)

*Beide bedrijven zijn recent overgenomen door Thermofisher

Speeddate Sessies

Bedrijven willen graag om tafel met potentiële klanten als die ook echt in de markt zijn om wat te gaan kopen. Om het juiste moment bij de klant te vinden, gaan er vaak heel wat afspraken aan vooraf. Koffie afspraken? Dat is toch voor beide partijen zonde van de tijd?!

NextSales organiseert 1 op 1 gesprekken & speeddate sessies waarbij onze klanten op 1 of meerdere dagen met een aantal potentiële klanten om tafel gaan. De doelstellingen zoals aantal en kwaliteit van de gesprekken (bijvoorbeeld: ik wil alleen maar om tafel met iemand die binnen nu en 6 maanden wat van plan is te gaan kopen) worden vooraf afgestemd met elkaar.

In het kader van ontwikkelingssamenwerking tussen IT bedrijven uit Bangladesh en potentiële afnemers in Nederland heeft NextSales in 2016 een aantal speeddate sessies georganiseerd in De Kuip in Rotterdam.

Kennismaking met ICT bedrijven uit Bangladesh

In het kader van ontwikkelingssamenwerking tussen IT bedrijven uit Bangladesh en potentiële afnemers in Nederland heeft NextSales in 2016 een aantal speeddate sessies georganiseerd in De Kuip in Rotterdam.

Doel van het tweedaagse event was om 12 IT bedrijven uit Bangladesh met potentiële klanten te laten spreken. De ochtend sessies op dinsdag en donderdag waren opgedeeld in blokken van 45 minuten gevolgd door 15 minuten uitloop/pauze en lunch. De Bangladeshi’s hebben hierdoor in 8 uur tijd gemiddeld 6 potentiële klanten gesproken. De Nederlandse bedrijven hadden de mogelijkheid op 1 van beide dagen om met 3 tot 4 potentiële leveranciers kennis te maken waarna een weloverwogen keuze kon worden gemaakt voor de juiste partij. Een aantal bedrijven heeft afspraken gemaakt Bangladesh te bezoeken voor een verdere kennismaking. Daarnaast hebben een aantal Bangladeshi’s het vertrouwen in NextSales gesteld om te helpen verdere sales trajecten in Nederland vorm te geven.

Meer informatie? Neem contact met ons op!