Internet strategie, website, social media en apps

Sinds het ontstaan van de COVID-19 situatie is voor veel bedrijven het hebben van een goed internet strategie voor de website, social media, marketing automation tools, eventuele apps en videoconferencing nog veel belangrijker geworden. Want......

Hoe bereik je jouw klant en lever je jouw product als je beperkt bent in je bewegingen en fysieke toegankelijkheid van je bedrijf?

Veel grote ondernemingen hebben hier al over nagedacht, maar voor alle bedrijven die nog niet zover zijn: NextSales ondersteunt starters, MKB en corporates bij het opzetten van een die internet strategie en alles wat daar bij komt kijken.

Wat is een internet strategie?

Een internet strategie is een uitgewerkt plan waarin je vastlegt hoe en met welke middelen je bedrijf zich op het internet profileert en hoe die profilering in klanten kan worden omgezet.

Internet strategie, website, social media en apps

Niet iedere propositie verkoop je via een webshop en niet iedere doelgroep wil met grote regelmaat een geautomatiseerde mail van hubspot ontvangen.

De diversiteit in Europa geeft de garantie dat niet alles wat in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk werkt ook hier 1-op-1 toepasbaar is.

NextSales bepaalt op basis van een Markt Scan niet alleen uw markt en concurrentie-positie, maar ook welke internet middelen moeten worden ingezet om de voor u relevante beslissers (DMU) te bereiken

Het belang van uw website

Afhankelijk van waar in Europa uw bedrijf zich bevindt, oriënteren (potentiële) klanten zich uitgebreid op het internet voordat ze tot een aankoop overgaan. In het Noorden van Europa is deze trend al langer aanwezig dan in het Zuiden. Maar de beperkingen opgelegd rondom COVID-19 dwingen ook de bedrijven uit die regio het internet nog intensiever te gebruiken.

In de Business-2-Consumer (B2C) markt zien we vaak dat het gehele proces via het internet verloopt. Maar ook in de Business-2-Business (B2B) markt wordt steeds later in het aankoop proces persoonlijk contact gezocht met de leverancier. Waar een aantal jaar geleden uw website diende als een "naslagwerk" voor bedrijven om nog eens na te lezen wat uw bedrijf precies te bieden heeft bepaalt uw website nu of u door de voorselectie komt. Kortom het hebben van een technisch goede website met de juiste inhoud is zeer belangrijk.

Het belang van uw website

Mooie plaatjes zorgen ervoor dat mensen langer op uw website blijven en de juiste inhoud zorgt ervoor dat uw website door zoekmachines als Google en Bing wordt gevonden. Als alles technisch in orde is: SSL (veilige verbinding met de website), geen gebroken links, enz. komt uw website ook hoog in de zoekresultaten.

De juiste inhoud

Het belang van de juiste inhoud

Mooie plaatjes en Search Engine Optimization (SEO). Beide elementen zijn zeker belangrijk, zoals eerder gezegd: "mooie plaatjes" zorgen ervoor dat iemand langer op uw website blijft. SEO wordt in de praktijk vaak verward met het ingeven van een aantal zoekwoorden. Grote bedrijven in het consumenten segment kunnen zich veroorloven om honderdduizenden euro's uit te geven aan het voortdurend verbeteren van hun zoekwoorden, toch...

De beste manier om SEO in het Business-2-Business (B2B) segment te bedrijven is:

Het schrijven van inhoudelijke teksten over uw propositie!

Als u zaken wil doen met grotere bedrijven in Europa zal degene die de informatie verzamelt niet de persoon zijn die de aanschaf goedkeurt.

Uw website zal dus in eerste instantie voldoende relevante informatie moeten verschaffen om door de selectie heen te komen. Laat dit nu precies hetzelfde criterium zijn waarmee een zoekmachine als Google uw ranking beoordeelt.

Hoe meer relevante informatie uw website biedt, hoe hoger uw website in de zoekresultaten verschijnt!

Niet iedereen is een geboren tekstschrijver, maar de teksten op uw website en Social Media zijn cruciaal voor het aantal bezoekers en mensen die uiteindelijk meer over uw product of dienst willen weten. NextSales kan u helpen met het schrijven van relevante teksten en het opzetten van de interne link structuur van die teksten aan elkaar. Deze teksten vormen de basis van waaruit we met behulp van SEO zoekwoorden uw ranking verder verbeteren.

Weten hoe wij u kunnen ondersteunen?

Hoe meer relevante informatie uw website biedt, hoe hoger uw website in de zoekresultaten verschijnt!

Social Media

Er bestaan veel verschillende Social Media kanalen en hun populariteit verschilt per regio. In het B2B-segment wordt met name LinkedIn relatief vaak gebruikt in het Noorden van Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het in deze regio's relatief onbekende Xing is weer zeer populair in de Duitstalige landen (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). In veel andere landen is Facebook het gebruikte Social Media kanaal voor B2B-bedrijven. Natuurlijk zijn er nog veel andere Social Media kanalen zoals Twitter en Instagram.

NextSales u helpen bij het bepalen welke te gebruiken!

Als onderdeel van een internet strategie of bij de uitvoering van een Leadgeneratie of Sales Outsourcing overeenkomst gebruikt NextSales Social Media kanalen om verkeer naar uw website te genereren. Eenmaal op uw website geland bieden wij uw doelgroep een relevante klantreis aan om de conversie naar informatie aanvragen en verkopen te optimaliseren.

Voor klanten uit het buitenland die voornamelijk in de moedertaal (bijvoorbeeld Duits, Spaans of Italiaans) posten vertalen wij relevante posts in de taal van het doelgebied (bijvoorbeeld Nederlands). Hierdoor komt uw bedrijf en uw propositie dichter bij uw doelgroep!

Regelmatig nieuwe inhoud toevoegen

Uw aanwezigheid op het internet in de vorm van website en Social Media kanalen is nooit klaar. Ten eerste omdat het toevoegen van relevante content u beter vindbaar maakt. Ten tweede omdat Google een actieve groeiende website beter waardeert.

Voor veel bedrijven is het regelmatig bedenken van nieuwe inhoud en het vervolgens plaatsen daarvan niet haalbaar. NextSales biedt u de mogelijkheid die activiteiten uit te besteden, zodat uw website en Social Media kanalen relevant blijven.