Over NextSales

Internet en daardoor de opkomst en exponentiële groei van grote Angelsaksische bedrijven hebben de wereld van Sales & Marketing radicaal veranderd. Binnen Europa, zeker na de Brexit, past de Angelsaksische aanpak lang niet altijd. Het bedrijfsmodel van NextSales is gebaseerd op het respecteren van culturele verschillen en het waar mogelijk benutten van de positieve kanten ervan.

Sinds haar oprichting in 2011, ondersteunt NextSales bedrijven bij het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van duurzame commerciële contacten binnen de Benelux en de rest van Europa. Vertrouwen speelt bij veel Europese bedrijven een belangrijke rol als het gaat om het aangaan van zakelijke relaties. Natuurlijk gaat ook in Europa een groot deel van het aankoopproces via het internet, maar zeker wanneer het om grotere beslissingen gaat is vertrouwen in de zaken partner erg belangrijk.

NextSales levert niet alleen expertise op het gebied van Sales & Marketing. Door de inzet van ons NextSales Ambassador Network zijn wij ook in staat versneld vertrouwen op te bouwen.

NextSales Ambassador Network

Het oorspronkelijk idee achter het NextSales Ambassador Network was het creëren van een gelijk speelveld voor MKB-ondernemingen. Als grote multinationals hun business bij een klant willen vergroten, hebben ze de financiën om lobby-wisten en adviseurs in te schakelen. Bovendien kunnen deze bedrijven zich veroorloven langdurig achter een opportunity aan te gaan.

MKB-bedrijven hebben deze draagkracht vaak niet, terwijl zij vaak over innovatieve oplossingen beschikken. Het NextSales Ambassador Network is in 2015 gestart om het MKB op een betaalbare manier toegang te geven tot dezelfde soort mogelijkheden als de grote corporates. Leden van het netwerk zijn ervaren professionals, managers, professoren, entrepreneurs en gepensioneerde militairen en ambtenaren uit Nederland, Belgie, Luxemburg en Zwitserland.

Sinds 2015 heeft het NextSales Ambassador Network zich ontwikkeld tot een denktank met meer dan 175 leden die onze klanten ondersteunen op veel meer gebieden dan Sales & Marketing.

Foto van de eerste NextSales Ambassador Meeting in 2015

Eerste NextSales Ambassador Meeting in 2015

Onze principes

Het bedrijven van Sales & Marketing in het B2B-segment op het Europese continent is een vak. Hoewel zeker 60% van de zoektocht naar nieuwe leveranciers via het internet verloopt en tools als BI en AI steeds beter worden zit het verschil tussen wel of geen deal nog steeds in mensen.

Het opbouwen van duurzame klantrelaties vereist ethisch gedrag van de leverancier. NextSales ondersteunt alleen bedrijven die bij onze overtuigingen passen.

Wij ondersteunen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Wij bieden gelijke kansen aan iedereen in ons netwerk. Daarnaast bieden wij relevante bedrijven ondersteuning op basis van "Pro bono" of aangepast tarief. Lees verder over ons commitment aan duurzaamheid.

Leiderschap

Fleur van Wely - Chief Executive Officer

Peter van den Heuvel - Business Design Leider NextinVision

Nieuws

Volg de laatste ontwikkelingen met betrekking tot NextSales en haar klanten op de nieuws pagina!

Juridische informatie

Hier vind u juridische informatie zoals ons privacy- en cookiebeleid of onze algemene voorwaarden. Daarnaast zijn we gestart met een verklarende woordenlijst om voor uw misschien minder bekende termen te verduidelijken.