Logo PhenomWorld

Phenom-World heeft de reeds bestaande Sales Outsourcing overeenkomst met NextSales verlengd voor een periode van zes maanden. In deze overeenkomst zijn partijen overeengekomen dat NextSales de verkoopafdeling van Phenom-World zal vormen in Nederland. Uit naam van Phenom-World neemt NextSales alle sales-activiteiten, zoals leadgeneratie, klantenbezoek, demo’s, offertes en contract-onderhandelingen voor haar rekening. Hierbij wordt gewerkt onder de gedragsregels van Phenom-World. De uit de overeenkomsten voortvloeiende levering van producten en diensten wordt door Phenom-World zelf uitgevoerd. De overeenkomst tussen partijen heeft als voordeel dat er bij Phenom-World sprake is van effectieve, snelle en consistente marktbeweging door een flexibele schaalbare sales-afdeling met daarbij behorende kosten. Kortom; een betere Retun on Business Development.

Over Phenom-world
Phenom-World richt zich op de marketing, sales en service activiteiten rondom de Phenom elektronen microscoop van FEI company. NTS ontwikkelde het tafelmodel van de microscoop samen met Sioux in opdracht van de Amerikaanse microscopenbouwer FEI Company. Inmiddels heeft Phenom-world ook de tweede generatie Phenom G2 ontwikkeld.

Voor meer informatie: www.phenom-world.com

FEI Company / Phenom-World en NextSales
Een van de succesverhalen van NextSales in de Technologie sector is de introductie van de Phenom electronen microscoop van FEI Company.

Tijdens de ontwikkeling van de microscoop was al snel duidelijk dat voor de verkoop van Phenom een andere aanpak vereist zou zijn dan voor de grote FEI producten. Het marktsegment waar de Phenom voor gepositioneerd is, ligt alleen niet binnen de bestaande klantenkring van FEI. Het succes van de lancering van dit product was sterk afhankelijk van de snelheid waarmee nieuwe klanten gezocht en geïnteresseerd konden worden. Samen met de verantwoordelijke personen bij FEI is er een analyse gemaakt van de te bereiken bedrijven en de daarbij behorende personen. Hierop is gestart met het benaderen van deze markt op verschillende manieren.

Het initiële werk bestond uit het benaderen en informeren van het klantenbestand van FEI, het uitzoeken en kwalificeren van aangekochte lijsten en cold calling. Hierdoor werd de Salesfunnel gevuld. Na de eerste contacten en het versturen van een mailing aan deze contacten werden verschillende acties ondernomen zodat de verkoop succesvol gestart kon worden. De contacten werden uitgenodigd voor demonstraties van het product en de marktintroductie tijdens een groot evenement. De opvolging van deze activiteiten en het geven van demonstraties was een samenwerking tussen de Sales van NextSales (Fleur) en de applicatie specialisten van FEI. De demonstraties werden door Fleur (eventueel in samenwerking met een applicant) verzorgd. Van daaruit werd het commerciële proces tot en met de contractonderhandeling door Fleur afgehandeld. Tijdens de bijna 4 jaar durende samenwerking is de Phenom business in Nederland voor FEI uitgegroeid tot de grootste geïnstalleerde groep apparaten wereldwijd. Niet alleen de Phenom business van FEI heeft hiervan geprofiteerd, door de inspanningen van Fleur zijn er ook leads ontstaan voor de andere FEI producten. Bovendien heeft FEI een grotere naamsbekendheid binnen de doelmarkt gekregen.

Lees het artikel over de start van de Sales Outsourcing met Phenom-World!

Deel dit bericht op: