Terugblik ronde tafel Agile IT Service Management

Op woensdag 13 november organiseerden wij voor onze klant USU een tweetal ronde tafel bijeenkomsten met als thema "Agile IT Service Management". Het ronde tafel model werd gekozen om zoveel mogelijk interactie met en tussen de deelnemers mogelijk te maken.

Vertegenwoordigers van IT-afdelingen uit grote en kleine ondernemingen konden luisteren naar en meepraten over de verbeterde de effectiviteit en efficiëntie van IT door wendbaar denken en handelen binnen de Operations kant van het DevOps model.

De opening werd verricht door Stefan Habitzreuther, Managing Director van USU die een korte introductie van de USU Group gaf.

Afbeelding van event locatie BoompjesRotterdam waar aan de buitenkant het logo van USU op de ramen wordt geprojecteerd

Afbeelding van een slide uit de presentatie van

ITIL® 4 maakt IT Service Management flexibeler

Markus Bause, CEO van de consulting en opleidingsorganisatie Serview gaf de aanwezigen inzicht in de wijzigingen binnen het Best Practices-raamwerk ITIL® , waardoor de aansluiting met ontwikkelingen als IT4IT, Agile, DevOps en Lean wordt gerealiseerd.

Deze aanpassing was nodig omdat in de praktijk IT-ontwikkelafdelingen volop gebruik maken van Agile, DevOps en Lean maar er nog niet voldoende aansluiting wordt gevonden met IT-operations.

Waar de ontwikkelafdeling onder druk staat om snel applicaties of Apps aan te passen of nieuw te bouwen, staat de operationsafdeling onder druk om IT met minimaal risico en tegen de laagst haalbare kosten te laten werken.

Agile Request-Management voor Cloud Services

Matthias Vianden, Director (IT, Development, and Operation) van USU onderneming Aspera gaf een voorbeeld met betrekking tot de toepassing van Agile technieken bij het afsluiten van software licentie overeenkomsten bij ondernemingen.

In het voorbeeld werd aangegeven hoe een Agile aanpak bij het afsluiten van Office365 overeenkomsten een effectieve besparing en een grotere flexibiliteit kan opleveren.

Natuurlijk kan Aspera u ook helpen bij het besparen op Salesforce-, Oracle- en SAP- SaaS-overeenkomsten.

Bezoek onze Aspera pagina of neem contact met ons op voor meer informatie!

Afbeelding van de presentatie door Matthias Vianden van Aspera over

Afbeelding van een side tijdens de presentatie

Cloud Infrastructuur Automatisering support voor DevOps-teams

Martin Landis, Business Unit Manager Product Marketing van USU ging in op de spanning tussen development en operations in een DevOps team. Vanuit Development wordt geprobeerd gewenste changes zo snel mogelijk te realiseren, terwijl van Operations zo min mogelijk verstoring wordt nagestreefd.

In huidige Cloud omgevingen kan momenteel zoveel worden geautomatiseerd dat verstoringen kunnen worden vermeden of minimaal zijn. Zo kan tijdens de ontwikkeling via service request automatisch de gewenste omgeving aangevraagd, ingericht en beschikbaar worden gemaakt. Hiervoor kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de USU producten Valuemation en Leutek.

Bezoek onze USU pagina of neem contact met ons op voor meer informatie!

Afbeelding van een container van de firma

Agile Service Management logistieke dienstverlener

Ter afsluiting werden de ervaringen besproken van logistieke dienstverlener Hamburg Süd. Die binnen haar organisatie een verschuiving heeft gerealiseerd van producten naar services.

Hoewel tools deze verschuiving natuurlijk hebben ondersteund bleek de rol van een "sponsor" uit het management cruciaal.

Afbeelding van een slide uit de presentatie Agile Service Management logistieke dienstverlener Hamburg Süd

Wij kijken terug op twee geslaagde ronde tafels. De aanwezige gasten kregen de kans om op een interactieve wijze met USU en de andere gasten kennis te maken.

De rol van NextSales

USU heeft NextSales gevraagd om haar vertegenwoordiging in de Benelux-regio te doen (Sales Outsourcing). In het kader van het opbouwen van naamsbekendheid werden op 13 november 2019 de eerste twee ronde tafel bijeenkomsten gehouden.

Lees meer over de samenwerking met USU

Meer weten over USU?

Meer weten over B2B Events?

Deel dit bericht op: